Tillbaka till förra sidan.


Efter att ha lyft på framskidorna för första gången så kan jag konstatera att styrstålen är så slut som dom överhuvudtaget kan bli. På det ena så fattades bakre biten, på det andra ungefär allting. Få se om man hittar nåt 12mm fyrkantsstål att göra nya av, eller så går det väl att köpa.
Lössnöskidorna var i det närmaste slut dom också, så beslutet att ha kvar dom eller inte var enkelt.

sälut va
Kollar man noga på den högra kan man se att den är något sliten.

Fett jävla sälut alltså.
På den vänstra var det lättare att se slitaget..


Ändå så har skotern svängt så mycket bättre än Ski-doo trappern som sportklubben i Gåvan hade att dra skidspåren med, men okej, egenskaperna blir väl annorlunda med nåt på släp.

Efter att säsongen har kommit igång på lite mer allvar så har det gått att köra lite längre sträckor. En renoverad boggi var verkligen en positiv upplevelse, så nu går den nog som den gjorde när den var ny.
Laddregulatorn gick ganska så varm när batteriet väl var fulladdat, så en överskotts datafläkt micklades dit med hjälp av en gammal golvlist och lite skruv. Quick n dirty, absolut.

Fleckcktt
Funkar, jodå.Förgasarna då?!

förknas


Förgasarna är två stycken Mikuni VM34-275.
Här är lite data på dom för den som behöver:
Luftskruv 1,25 varv ut. 
Huvudmunstycke 300 och 290.
Pilotmunstycke 37.5

Nål 6DH4.  Clip andra uppifrån.
Diameter innan taper 2.522 mm
Längd till 1:a taper: 22.5 mm
Längd till 2:a taper: 36.8 mm
Diameter vid nålspets 1.51 mm
Totallängd 61.7 mm

Nålmunstycke 159 P0
P0 = 2.650 mm 


Enligt instruktionsboken ska man vid säsongsavslut hälla olja i insuget i förgasarna tills motorn stannar. Detta för att förhindra korrosion i motorn under sommarförvaringen. Okej, det köper jag.
Men kan NÅN på BRP förklara hur det ska gå till i praktiken? En förgasare kan jag förstå, men hur ska man lyckas göra det på två samtidigt?
Nåja, jag gör väl som alla andra och skiter i det.

Jag har lite tankar att konvertera skotern till att gå på E85 istället för bensin.
Anledningen är att jag inte gillar att gå runt och lukta pytonrök från dåligt förbränd bensin efter varje körning.
En annan fördel att köra på E85 är att det retar upp väldigt många människor som säger att det inte går och tror att motorn pajar automatiskt och vidare att skotern exploderar och att typ en asteroid träffar jorden och alla dör.
En tredje är att motorn får 104 oktan istället för dom 98 den vill ha, och dom 95 jag snåltankar den med.
Om jag kopplar primerpumpen till en flaska bensin så tror jag kallstarter inte blir nåt problem.
Pilot och huvudmunstycken går att få tag på. Nål och nålmunstycke passande E85 finns inte. Men borrar jag nålmunstycket till 2.7mm och slipar nedre delen på nålen kan det bli lagom.
Återkommer om detta!
Halvvägs in på säsong 2018-2019 så började det stora förfallet. Gipset på avgasröret började bitvis släppa (jo jävlar så mycket mer det låter), jag råkade sparka av en backspegel och höger styrarm jag svetsat pajade igen. Lika bra att köpa nya denna gång!
Sagt och gjort. Dom nya var förresten tjockare, och så länge som dom får plats är det säkert bättre.

Stora mängder nysnö gjorde att jag plötsligt saknade lössnöskidorna. hmm.
Säsongen töade bort i mitten på Mars, och det kan väl ses som godkänt. Jag var ute i plusgraderna och körde lite för att se hur kylningen klarade sig. Trots avsaknad av isrivare så steg tempen aldrig över 80 grader, så jag tror vi skippar det här med isrivarna.
Däremot märkte jag att skotern sväger väldigt dåligt till vänster. Meh. Bör kollas upp.

Kompisen tipsade att finbetong kan vara rätt material att ljuddämpa avgaspipan med. Jag forskade på nätet och inbillar mig att just finbetong eller reparationsbetong kan vara rätt väg att gå. Återkommer om det!

Förresten finns lynx som vinbibb nu. Skölj och svälj!

Glugg!Efterkommande säsong blev inställd på grund av snöbrist, men 2020-2021 blev bättre, i alla fall om man bortser från nåt virus vad det nu var.
Vänstra styrarmen byttes till en ny (den gamla var en jag svetsat och som börjat ge med sig). Betongen som nu sitter runt avgaspipan verkar sitta kvar, ialla fall efter första svängen.

Jooh
Maila om de e nåt.

Till huvudsidan